Bureković: Istrčali smo iz našeg kampa, koji se toliko tresao da smo mislili da će se srušiti
Bureković je ovog ljeta iz mađarskog Ujpesta prešao u Turski najjači rang takmičenja u nogometu, a današnji dan sigurno da će mu ostati u trajnom sjećanju

Nogometaš turskog Goztepea o današnjem zemljotresu u Izmiru

Bureković: Istrčali smo iz našeg kampa, koji se toliko tresao da smo mislili da će se srušiti

D. Kurbegović

Razoran zemljotres danas je pogodio Tursku, tačnije grad Izmiru. Još se ne zna tačan broj žrtava, a mnoge zgrade su urušene, narod je u panici. 

Od početka ove sezone u redovima Göztepea iz Izmira nastupaju i dvojica bh.internacionalaca Dženan Bureković i Marko Mihojević.

Naš portal kontaktirao je Dženana Burekovića, koji je za SportSport.ba opisao trenutnu situaciju u Izmiru, te gdje su on i Mihojević bili u vrijeme zemljotresa.

"Narod je u panici, stanje je alarmantno. Mi smo u vrijeme zemljotresa došli u naš kamp, gdje smo trebali da imamo trening. Kada smo došli u kamp i kada je krenuo zemljotres ja sam mislio da će se sve srušiti. To je nemoguće opisati kako se sve treslo, nikada u životu nisam onako nešto doživio i čovjeka jeza hvata šta je to. Mi smo u tom trenutku istrčali ispred kampa i gledamo kada će se sve srušiti, iako je zemljotres udaljen od kampa dosta, ali jednostavno to podrhtavanje tla nije bilo normalno. Koliko znam jedno sedam-osam zgrada se srušilo, ima i mrtvih, povrijeđenih, svi su u strahu" ističe bivši nogometaš Čelika, Vojvodine i Újpesta.

Njihov meč u subotu protiv Alanyaspora je odgođen

"Dobro smo trenirali, spremali smo se za taj meč, prema najavama i ja i Mihojević trebali smo biti u početnoj postavi, ali utakmica je odgođena. Ne znam hoće li biti novog zemljotresa i šta će se dalje dešavati. Nisam siguran i za ostale utakmice u ligi hoće li biti odigrane. Zaista je situacija ozbiljna i najbitnije je ostati pribran i sačuvati živote.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Göztepe je nakon šest kola na devetoj poziciji

"Mislim da smo zaslužili više bodova, imamo jednu pobjedu, četiri remija i jedan poraz. Trenutno smo u sredini tabele, ali ovaj tim sigurno može biti u gornjem dijelu tabele. Marko je bio u prvoj postavi na dvije utakmice, dok sam ja upisao pet nastupa, ali svaki puta sam ulazio s klupe. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama biti starteri, te da ćemo napredovati na tabeli", kazao je za SportSport.ba potencijalni bh.reprezentativac i lijevi bek turskog Göztepea Dženan Bureković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi