Bureković s Ujpestom osvojio Kup Mađarske
Odlazak Zeničanina u Mađarsku ispostavio se kao pun pogodak

Bivši igrač Čelika i mlade reprezentacije BiH

Bureković s Ujpestom osvojio Kup Mađarske

D. Kurbegović

Sinoć je odigrano i finale Kupa Mađarske u kojem su se sastali Puskas Akademija i ekipa Ujpesta. Nakon regularnog dijela bilo je 2:2, dok u produžecima nije bilo golova, da bi nakon penala ukupnim rezultatom 5:4 slavio tim Ujpesta.

Za novog osvajača Kupa Mađarske igrao je i bivši igrač Čelika, Vojvodine, te bivši mladi reprezentativac 22-godišnji Dženan Bureković, koji je na terenu proveo 91.minut, nakon čega je zamijenjen.

Zeničanin je u zimskom prelaznom roku nakon raskida ugovora s Vojvodinom potpisao za tim Ujpesta, što se ispostavilo kao pun pogodak. Ovaj lijevi bočni, koji može igrati i lijevo krilo odigrao je sedam utakmica u prvenstvu, te šest u okviru Kupa uz dvije asistencije na svome kontu.

Bureković je tako osvojio svoj prvi trofej u karijeri i naredne će sezone igrati kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Zeničanin je bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac BiH, a ako nastavi sa standardnim igrama u svome klubu i u narednoj sezoni, nije isključeno da možda bude pozvan i za neku od prijateljskih utakmica A reprezentacije u skorijoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi