Dženan Bureković novi igrač mađarskog Ujpesta
Bureković se na predstavljanju slikao u majici na kojoj je posveta njegovoj mami, koja je nedavno preselila.

Ugovor na četiri godine

Dženan Bureković novi igrač mađarskog Ujpesta

D. Kurbegović

Nakon raskida ugovora s Vojvodinom, 22-godišnji lijevi bek Dženan Bureković naredne četiri godine biće član mađarskog Ujpesta, sa kojim je danas i zvanično potpisao ugovor.

Zeničanin je nakon više od 100 odigranih utakmica u dresu Čelika prošle zime potpisao ugovor s Vojvodinom, ali se u ovoj ekipi nije naigrao. U prošloj polusezoni odigrao je osam utakmica u Superligi Srbije, dok je imao jedan nastup u Kupu, te kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Nakon što je raskinuo ugovor s ekipom iz Novog Sada, ovaj defanzivac brzo je pronašao novu sredinu. Danas je potpisao četverogodišnji ugovor s mađarskim Újpestom, koji je bio čak 20 puta prvak ove države, ali su posljednju titulu osvojili prije tačno 20 godina.

Újpest se nakon prvog dijela sezone u Mađarskoj nalazi na petom mjestu sa 26 bodova, a cilj kluba je plasman u Evropu.

Zanimljivo je i da se Bureković na predstavljanju slikao u majici na kojoj je lik njegove mame, koja je nedavno preminula. Poruka koja piše na majici dovoljno govori koliko je ovom Zeničaninu teško pao gubitak jednog člana porodice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije