Bivši nogometaš Čelika u finalu mađarskog Kupa

Bureković igra sjajno u dresu Ujpesta

Bivši nogometaš Čelika u finalu mađarskog Kupa

D. Kurbegović

Večeras je odigrana i druga polufinala utakmica mađarskog Kupa u kojem je Ujpest sačuvao prednost od 2:1 iz prvog duela, te sa 0:0 iz drugog meča protiv Balmazujvarosa uspio proći u finale.

Čitavu utakmicu večeras je odigrao i 22-godišnji Zeničanin, te bivši igrač Čelika Dženan Bureković. Ovaj lijevi bek u zimskom prelaznom roku iz Vojvodine prešao je u Ujpest, što se pokazalo kao sjajan potez.

Bivši mladi reprezentativac veoma brzo je stekao status standardnog igrača ekipa koja se bori za izlazak u Evropu, a večeras je dao svoj doprinos ekipi pri plasmanu u finale Kupa. Ujpest će u finalu Kupa igrati protiv Puskas Academy, koja je u dvije utakmice izbacila Debrecen.

Dženan Bureković je u prvenstvu Mađarske ubilježio osam nastupa, dok je u Kupu dodao još pet nastupa uz dvije asistencije. Svojim igrama pokazuje rukovodstvu kluba, da je njegovo angažovanje bilo pravi potez za budućnost.

Zeničanin će tako 23.maja imati priliku da podigne prvi pehar u svojoj karijeri, naravno ako njegov tim osvoji naslov pobjednika Kupa, čime bi obezbjedio i izlazak u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi