Bureković sa braćom Sedić održava formu i čeka novi angažman
Bureković forumu održava u rodnoj Zenici, pod budnim okom dvojice vrsnih trenera, te očekuje naredni profesionalni angažman

Nakon odlaska iz Turske

Bureković sa braćom Sedić održava formu i čeka novi angažman

D. Kurbegović

Ekipu Göztepe, koja se takmiči u turskoj Superligi prije mjesec dana napustio je 26-godišnji bh. internacionalac Dženan Bureković. Ovaj nogometaš sporazumno je raskinuo ugovor s klubom, koji će naredne sezone igrati vjerovatno u rangu niže, budući na očajne igre koje pružaju ove sezone.

Zeničanin je dugo bio u nemilosti trenera, te je ranije raskinuo ugovor sa turkim prvoligašem, za koji je ove sezone odigrao 10 utakmica. Bureković će sigurno što prije pokušati zaboraviti epizodu u Turskoj, gdje je nakon dolaska iz mađarskoj Ujpesta prije dvije sezone mislio da će napraviti korak naprijed u svojoj karijeri, ipak na kraju stvari nisu završile onako kako je planirao.

Budući da je slobodan igrač s čistim papirima, ovaj bivši mladi reprezentativac BiH, formu održava u rodnoj Zenici, pod budnim okom dvojice vrsnih trenera, braće Denisa i Zlatka Sedića, koji sa njim rade redovno u teretani i na stadionu po posebnom programu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Burekoviću sigurno neće biti teško pronaći novi klub, budući da ima slobodne papire, ali će za njega svakako biti bitno da izabere pravu sredinu, odnosno klub, gdje će se osjećati ugodno, ali imati i veliku minutažu.

Ovaj nogometaš koji igra na pozicijama lijevog bočnog svoju karijeru je počeo u Čeliku, gdje je prošao sve kategorije, a za prvi tim Zeničana je debitovao sa 16 godina. Osim Čelika nastupao je još za Vojvodinu, te mađarski Újpest sa kojim je osvojio i Kup Mađarske. Kao jedan od najboljih bočnih igrača mađarskog prvenstva u septembru 2020. godine prešao je u turski Göztepe, za koji je ukupno odigrao 32 utakmice.

Top Komentari

enko
Opet ono nase, u nemilosti trenera,stara ofucana prica za nase igrace kojji odu vani.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije