Gotovo je: Abramovič u petak kupuje novi klub!

Engleska je prošlost

Gotovo je: Abramovič u petak kupuje novi klub!

H. Zilić

Roman Abramovič ostaje u fudbalu, a u petak će ozvaničiti kupovinu novog kluba nakon što je morao napustiti Chelsea zbog dešavanja u Ukrajini i invazije Rusije.

Abramovič će u petak u popodnevnm satiam ozvaničiti kupovinu ekipe Goztepea koja se ove sezone grčevito bori za opstanak u turskoj Superlig.

Mediji u Turskoj prenose vijest da će ovo jedan od najvećih poteza u historiji turskog fudbala i da bi ekipa iz Izmira mogla uskoro da se približi vrhu turskog fudbal, naravno sve ovisi o tome kojim će tempom Abramovič ulagati u ovaj klub koji je osnovan 1925. godine.

U tekućoj sezoni Goztepe je na 18. poziciji sa 27 osvojenih bodova što je devet manje od zone spasa, tako da im u posljendjih sedam kola treba čudo da izbore opstanak u eliti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vidjet ćemo hoće li veliki šok imati u Abramovičeva kupovima. Rus ima dugoročne planove sa timom iz Izmira, tako da eventualno ispadanje neće puno dirnuti ruskog milijardera, koji bi od naredne sezone vjerovatno sve usmjerio prema povratku u elitu, a zatim i napad na vrh turskog fudbala.

Top Komentari

Zoilomas
Ovo treba zabraniti, peru pare preko nekretnina
7 1
Comandini
Jahtu usidri u Çeşme i pravac Aliçati rucak i Izmir vecera i tekma. Nije ni on glup.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi