Bureković se vratio u klub u kojem je igrao najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri
Zeničanin je prije dvije godine kao ponajbolji lijevi bek najjače divizije Mađarske prešao u turski Goztepe, ali to se na kraju ispostavilo kao loš potez, te se nakon dvije sezone vraća u klub, gdje je igrao najbolji nogomet u karijeri

Potpisao na tri godine za mađarski Ujpest

Bureković se vratio u klub u kojem je igrao najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri · Zvanično

D. Kurbegović

Mnogi nogometaši još uvijek su bez kluba, te i dalje čekaju rasplet kada je u pitanju nastavak njihove karijere. Jedan od igrača koji je od marta mjeseca bez kluba, te je nakon dužeg vremena riješio svoj status je i 26-godišnji lijevi bočni Dženan Bureković. Ovaj Zeničanin nakon dvije godine vraća se Mađarsku, te je danas potpisao ugovor sa Upjestom.

Ovaj nogometaš koji igra na pozicijama lijevog bočnog svoju karijeru je počeo u Čeliku, gdje je prošao sve kategorije, a za prvi tim Zeničana je debitovao sa 16 godina. Osim Čelika nastupao je još za Vojvodinu, te mađarski Újpest sa kojim je osvojio i Kup Mađarske. Kao jedan od najboljih bočnih igrača mađarskog prvenstva u septembru 2020. godine prešao je u turski Göztepe, za koji je ukupno odigrao 32 utakmice, te je u martu raskinuo ugovor s ovim klubom iz Turske.

Iako je imao mnogo poziva, a kontaktirali su ga i čelnici Sarajeva, Bureković je ipak odlučio vratiti se u klub, gdje je igrao svoj najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri. On je potpisao trogodišnji ugovor s Újpestom i sigurno da ima pregršt motiva da ponovo pokaže svoje kvalitete, ali i da se standardnim i dobrim nastupima nametne selektoru nogometne reprezentacije BiH.

Újpest je prošlu sezonu završio na petoj poziciji, a za narednu sezonu za cilj imaju da izbore izlazak u Evropu. Prvi meč u novoj sezoni igrat će ovoj vikenda, kada im u goste u okviru 1. kola stiže ekipa Mezőkövesda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi