Burekoviću cijeli meč i asistencija u porazu od Galatasaraya
Burekovićse ustalio u početnu postavu kluba iz Izmira, te je drugu utakmicu uzastopno upisao i asisteniju na svoj konto

Turska Super Liga, 33.kolo

Burekoviću cijeli meč i asistencija u porazu od Galatasaraya

D. Kurbegović

Danas je odigrano pet utakmica 33.kola turske Super Lige, a posljednja je za bh. javnost svakako bila i najviše interesantna. Riječ je o utakmici Göztepea i Galatasaraya, koju su na kraju gosti riješili u svoju korist rezultatom 1:3.

Za Göztepe od ove sezone nastupaju bh. internacionalci Marko Mihojević i Dženan Bureković. U današnjoj utakmici u kadru nije bilo Mihojevića zbog povrede, dok je Bureković nakon sjajne partije u prošlom kolu i asistencije i danas zauzeo mjesto u početnom sastavu.

Sjajno su domaći otvorili današnju utakmicu, igrala se deveta minuta kada je sjajno s lijeve strane ubacio Dženan Bureković, a još ljepši gol postigao je Diabate za vodstvo 1:0. Vodstvo domaćina trajalo je samo 10 minuta, te je Galatasaray u 19. minuti preko Akturkoglua izjednačio na 1:1. Nakon toga nekoliko šansi s obje strane, ali gosti do potpunog preokreta dolaze u 39. minuti, strijelac za 1:2 ponovo je danas odlični Akurtoglu. S rezultatom 1:2 okončano je prvo poluvrijeme.

Pokušali su domaći fudbaleri u drugom dijelu stići do izjednačenja, ali danas je Galatasaray djelovao dosta dobro u svim linijama. Trenutak odluke, koji je meč odnio na stranu gostiju desio se u 64.minuti kada je dosuđen kazneni udarac za goste, gol za 1:3 i svoj hat-trick u današnjem duelu postigao je sjajni Muhammed Akturkoglu, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon današnje pobjede Galatasaray je na trećem mjestu sa 65 bodova, dok je Göztepe u zlatnoj sredini na 10 poziciji sa 46 bodova.

Dženanu Burekoviću današnji meč je bio 17 ove sezone, a u drugom uzastopnom meču ubilježio je asistenciju, te je još jednom pokazao da je u dobroj formi, te da zaslužuje priliku i u seniorskoj reprezentaciji BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi