Burić nije imao puno posla, Lech slavio kod Belchatowa

Poljska Ekstraklasa, 4. kolo

Burić nije imao puno posla, Lech slavio kod Belchatowa

Edmir Škorić

U posljednjem susretu četvrtog kola poljske Ekstraklase Lech je slavio na gostovanju kod Belchatowa.

Posljednjeplasirani Belchatow pružio je snažan otpor Lechu, no na kraju upisao i četvrti poraz te ostao zakovan za dno bez ijednog boda.

 

Na GKS-u stadionu nije pružena nekakva dopadljiva igra, a Lech je uspio tek sredinom drugog dijela postići gol koji je na kraju i odlučio pobjednika. Strijelac je u 68. minuti bio Bartozs Slusarski.

 

Domaći su stisnuli u zadnjih desetak minuta, igralo se na polovici gostiju iz Poznana, ali nijednom nije ozbiljnije zaprijećeno bh. internacionalcu Jasminu Buriću, koji je ponovo branio svih 90 minuta za svoju momčad.

 

Lech je sada na učinku od tri pobjede i jedan remi te ima 10 bodova, koliko i drugoplasirana Legia iz Varšave, dok vodeći Widzew Lodz ima 12 bodova. 

 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekstraklasa, 4. kolo:

Belchatow -Lech 0:1 (Slusarski 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti