Burić: Presretan sam, opravdat ću povjerenje selektora

Golman Lecha nakon poziva u reprezentaciju BiH

Burić: Presretan sam, opravdat ću povjerenje selektora

Dino Kurbegović

Selektor A nogometne reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača za kvalifikacione utakmice protiv Belgije i Andore. Na spisku se nalazi i ime Jasmina Burića, 28-godišnjeg golmana Lecha iz Poznana, koji je dobrim odbranama u Poljskoj zaslužio poziv u reprezentaciju.

"Šta mogu kazati, presretan sam nakon poziva, nadam se da ću opravdati povjerenje selektora. Poziv mi je u klub stigao prošle sedmice i svi su mi čestitali u klubu, a ja sam oduševljen što ću biti dio ekipe u narednim utakmicama kvalifikacija.", kaže Burić za SportSport.ba nakon što je objavljen zvanični poziv.

"Nadam se da možemo iznenaditi Belgiju u gostima, a onda to potvrditi i protiv Andore u Zenici. Poznajem dosta igrača u reprezentaciji, s mnogima sam igrao u mladoj reprezentaciji, a protiv nekih sam igrao u okviru Premijer lige dok sam branio za Čelik. Kada je u pitanju reprezentacija bio sam na spisku kod selektora Fuada Muzurovića kada smo igrali na Koševu protiv Turske, tada sam pozvan kao treći golman iza Guše i Alaima. Nakon toga branio sam protiv Azerbejdžana u Zenici, kada su svi bojkotovali reprezentaciju i to je zasad moj jedini nastup za najjaču selekciju. Ovaj poziv selektora Baždarevića mi je svakako nagrada za moje nastupe iz prošle, te početkom ove sezone u kojoj Lech imam također visoke ambicije", nada se Burić.

Lech je u prvenstvu slabo startovao, dok su na pragu ulaska u grupnu fazu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"U subotu smo poraženi kod kuće od Piasta 0:1, trener je odmarao pet igrača uključujući i mene jer smo potrebniji za četvrtak, kada u Mađarskoj igramo uzvrat protiv Videotona u okviru Evropske lige. Prvu utakmicu smo pobijedili 3:0, tako da imamo velike šanse za ulazak u grupnu fazu. Ciljevi kluba u ovoj sezoni su da se pokuša odbraniti titula prvaka, te osvajanje Kupa, iako će biti teško posebno što ćemo igrati i Evropske utakmice, tako da nas očekuje težak i naporan tempo, ali vjerujem da možemo ispuniti ciljeve", kazao je za SportSport.ba Burić.

Jasmin Burić 28-godišnji čuvar mreže, nakon što je prošao sve omladinske selekcije Čelika, 2008. godine prelazi u poljski Lech, gdje i danas brani. S klubom iz Poznana ima dvije titule prvaka države, te po jedan Kup i Superkup Poljske. Branio je za Lech u Kupu Uefa, kada su u grupi igrali protiv Salzburga, Juventusa i Manchester Citiya. Ove sezone je odbranama protiv Sarajeva i Basela u okviru Lige prvaka skrenuo pažnju stručnog štaba reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.