Sudijska odluka koja je Zmajeve izbacila sa Mundijala

Prođe od tad 365 dana

Sudijska odluka koja je Zmajeve izbacila sa Mundijala

Prije tačno godinu dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu grupe F Svjetskog prvenstva od Nigerije s minimalnih 1:0.

Ovaj poraz ujedno je značio i eliminacija Zmajeva s njihovog debitantskog učešća na Mundijalu, bez obzira na ishod utakmica u posljednjem, 3. kolu naše grupe.

Poraz našeg nacionalnog tima kumovo je Peter O’Learyja, glavni sudija ovoga meča s Novog Zelanda sa svojim pomoćnicima. 

Jednu situaciju u kojoj je Edin Džeko primio loptu nakon sjajnog poigravanja Zvjezdana Misimovića, ali je linijski sudi dosudio nepostojeći ofsajd našeg reprezentativnog nepadača.

Fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ovom sudijskom odlukom tako je uskraćena prilika za pozitivan rezultat koji nas ostavio u igri za plasman u eliminacionu fazu Mundijala. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bh. građani su u napadu bijesa "bombardovali" Novozelanđanina na društvenim mrežama, ali se ono što je pokvario više nije moglo popraviti. Sudijska nepravda i manjak sreće tada je koštao izabranike Safeta Sušića i drugog poraza na Svjetskom prvenstvu na kojem su bili jedini debitant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.