Burićev Lech stigao do nove pobjede

Burić dva puta savladan

Burićev Lech stigao do nove pobjede

A. Haznadarević

U jedinom današnjem duelu poljske Ekstraklase Lech je na gostovanju kod Podbeskidziea ostvario pobjedu rezultatom 3:2.

Gosti su bolje otvorili susret, te već u 23. minutu dolaze u prednost preko Slusarskija. Na ogovor domaćina se trebalo čekati svega jedanaest minuta, kada Demjan savladava našeg internacionalca na golu Lecha Jasmina Burića.

 

Ujedno, to je bio rezultat prvog poluvremena, a vrijedi još istaći da je Podbeskidzie u 45. minutu ostao sa deset igrača na terenu, nakon što je isključen Pietrasiak.

 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U nastavku Lech je bio puno bolja ekipa, pa u 68. i 76. minutu, preko Slusarskija i Bereszynskog dolaze do visokih 3:1. Ipak, pet minuta pred kraj Adamek je uspio smanjiti na 3:2.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.