Burnić isključen u 12. minuti, HSV bolji od Stuttgarta
Foto: EPA

Bundesliga 11. kolo

Burnić isključen u 12. minuti, HSV bolji od Stuttgarta

HSV je u 11. kolu Bundeslige ugostio Stuttgart i slavio pobjedu rezultatom 3:1. Domaćima je put do pobjede bio dosta olakšan i zbog činjenice da je Stuttgart ostao sa igračem manje već u 12. minuti susreta.

Potencijalni reprezentativac BiH Dženis Burnić je svoj prvi žuti karton zaradio u četvrtoj minuti, da bi mu arbitar drugi žuti, a samim time i put u svlačionicu pokazao već u 12. minuti susreta, pa je Stuttgart u većem dijelu utakmice bio oslabljen.

Domaći su do vodstva došli u 20. minuti nakon slobodnjaka Hunta i izuzetno loše reakcije golmana Stuttgarta.

Ipak, u drugom dijelu Stuttgart uspijeva doći do poravnanja i to u 55. minuti preko Ginczeka sa bijele tačke. HSV, međutim, u 65. minuti susreta stiže do novog vodstva kada Kostić pogađa za 2:1.

Pobjedu HSV-a je potvrdio Arp pogodtkom za 3:1 u 69. minuti, nakon što se odlično oslobodio svojih čuvara u kaznenom prostoru Stuttgarta.

I Leipzig je uspio doći do domaće pobjede. Bikovi su nakon preokreta savladali Hannover sa 2:1.

Gosti iz Hannovera su poveli preko Jonathasa u 56. minuti, ali Poulsen u 70. i Werner u 86. minuti donose preokret i važnu pobjedu Leipzigu.

Schalke je gostovao kod Freiburga, a na kraju je ekipa iz Gelsenkirchena uspjela doći do minimalne pobjede od 0:1.

Jedini gol na utakmici je viđen u 62. minuti. Caligiuri je imao namjeru uputiti centaršut u kazneni prostor domaćih, ali lopta pogađa jednog defanzivca Freiburga, mijenja pravac i završava iza leđa golmana Schwolowa. Ispostavit će se da je ovaj gol na kraju bio dovoljan za pobjedu Schalkea.

U 11. kolu Bundeslige su viđena i dva remija, identičnim rezultatom 1:1. Bodove su podijelili Borussija Monchengladbach i Mainz, te Augsburg i Bayer Leverkusen.

Mainz je na gostovanju kod Borussije Monchengladbach došao do vodstva u 19. minuti preko Dialloa. Ali, iako su gosti i poslije vodećeg gola imali veliki broj prilika, Borussija u drugom poluvremenu uspijeva doći do poravnanja. Igrala se 67. minuta kada je Vestergaard odlično skočio nakon ubacivanja iz ugla i pogodio za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Kada je u pitanju susret Augsburga i Leverkusena, oba gola su viđena u drugom poluvremenu. Apotekari su poveli u 47. minuti kada je Volland iskoristio slabu reakciju odbrane domaćih, pronašao prostor za udarac i pogodio za 0:1.

Ipak, samo dvije minute kasnije Augsburg stiže do poravnanja nakon ubacivanja iz ugla i gola Dansa.

11. kolo Bundeslige:

Augsburg - Leverkusen 1:1

Monchengladbach - Mainz 1:1

Freiburg - Schalke 0:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV - Stuttgart 3:1

Leipzig - Hannover 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi