Burnley se probudio, alarm upaljen na Goodisonu

Premiership

Burnley se probudio, alarm upaljen na Goodisonu

H. Zilić

Burnley je ostao u životu i realnoj borbi za opstanak u engleskom Premiershipu.

U zaostaloj utakmici 30. kola Burnley je večeras savladao Southampton sa 2:0 i došao do tri velika boda, ali i upalio alarm u redovima Evertona.

Roberts je u 12. minuti pogodio za 1:0, a drugi gol domaćina u režiji je Collinsa koji je savladao gostujućeg golmana u 44. minuti.

Nakon ove utakmice Burnley je ostao na 18. poziciji prvoj u opasnoj zoni, ali sada ima 28 bodova, bod manje i utakmicu više od Evertona i pet bodova manje od Leeds Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu Burnley dočekuje Wolverhampton, Everton ide na Anfield Liverpoolu, dok je Leeds gost ekipi Crystal Palacea.

Na dnu Watford ima 22 boda, Norwich 21 i te ekipe su već jednom nogom Championshipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi