Šokantan otkaz u Premiershipu: Nakon deset godina klub mu zabio nož u leđa

Niko to nije očekivao

Šokantan otkaz u Premiershipu: Nakon deset godina klub mu zabio nož u leđa

E. Čaušević

Fudbalska javnost u Engleskoj jutros je bila šokirana nakon što je Burnley objavio da Sean Dyche više nije trener ovog kluba.

Burnley se nakon 30 odigranih kola nalazi na 18. mjestu koje vodi u niži rang, te ima četiri boda manje od Evertona koji je jedno mjesto iznad.

Iako je do kraja sezone ostalo još osam mečeva za Burnley da se spasi čelnici kluba su napravili potez koji je jutros sve šokirao.

Naime, Burnley je nakon deset godina odlučio da uruči otkaz Dycheu što niko nije očekivao u ovom trenutku.

Ovaj 50-godišnji stručnjak preuzeo je Burnley još u oktobru 2012. godine, te je napravio fantastične rezultate s ovim klubom. Vodio je Burnley na 425 utakmica i najzaslužniji je što je ovaj tim u Premiershipu.

Oglasi

Zbog toga vlada nevjerica u engleskim medijima nakon njegovog otkaza, a iz kluba su naveli da su tu odluku donijeli zbog serije loših rezultata u ovoj sezoni.

Sean Dyche bio je trener s najvećim stažom na klupi jednog tima iz Premiershipa, a sada je njegovo mjesto preuzeo Jurgen Klopp koji je na klupi Liverpoola već skoro sedam godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mediji u Engleskoj smatraju da Burnley nije trebao tako postupiti u finišu sezone i otjerati Dychea koji je pravio sjajne rezultate s ovim klubom, te je sigurno da nije zaslužio na kraju da tako završi svoju priču.

Top Komentari

irnes4
Medju boljim trenerima u engleskoj 100% Ovaj trener je za man utd i niko vise
6 1
yugopo
Ovo je trener,sa skoro najslabijim budzetom a pogledas Everton bruku para spucali za 3 godine I bore SE za opstanak.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi