Burnley u derbiju začelja slavio protiv Cardiffa

Engleski Premiership

Burnley u derbiju začelja slavio protiv Cardiffa

Fudbaleri Burnleyja slavili su danas pobjedu na gostovanju protiv Cardiffa sa 2:1 u okviru 7. kola englerskog Premiershipa.

Iako je tek sami početak sezone, jasno je da bi ova utakmica na kraju mogla biti od velike važnosti za obje ekipe jer su trenutno pri dnu tabele, a Burnley je napravio sjajan posao današnjom pobjedom.

Gosti, koji su prošle sezone bili vrlo dobri i izborili Evropa ligu, danas su poveli u 51. minuti golom Gudmundssona. Ipak, domaći su vrlo brzo stigli tdo izjednačenja, tačnije u 60. minuti golom Murphyja. Konačan rezultat susreta je postavio Vokes u 70. minuti.

Burnley se sada nalazi na 12. poziciji sa sedam osvojenih bodova, dok je Cardiff pretposljednji sa samo dva boda.

Engleski Premiership, 7. kolo:

Cardiff - Burnley 1:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi