Pred gostovanje u Cardiffu, City se prisjetio Džekinog eurogola protiv te ekipe

Građani ne zaboravljaju našeg Dijamanta

Pred gostovanje u Cardiffu, City se prisjetio Džekinog eurogola protiv te ekipe

S. Grebović

Ekipa Manchester Cityja u narednom kolu engleske Premier lige gostuje kod Cardiffa, a Građani su ovo gostovanje najavili spektakularnim golom našeg Edina Džeke 2013. godine upravo protiv Velške ekipe.

Naš dijamant je u januarskom prelaznom roku 2011. godine u redove Cityja došao kao veliko pojačanje iz Wolfsburga, s kojim se dvije godine ranije okitio titulom Bundeslige.

Na 189 nastupa za Građane, naš dijamant se u listu strijelaca upisao 72 puta, a navijači iz plavog dijela Manchestera najviše će ga pamtiti po izjednačujućem golu protiv QPR-a prije nego što će Aguero koji minut kasnije svojim pogotkom donijeti Cityju titulu u šokantnoj završnici prvenstva te godine. 

Ovim 'projektilom' protiv Cardiffa, Građani su se na Facebooku prisjetili našeg dijamanta, a u komentarima ispod objave mnogobrojni navijači Cityja su ga se s radošću prisjetili, dok neki od njih priželjkuju čak i njegov povratak na Etihad. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi