I Dinamo reže troškove: Ovako će Gojak i Hajrović biti isplaćivani
Foto: EPA

Održan "radni sastanak"

I Dinamo reže troškove: Ovako će Gojak i Hajrović biti isplaćivani

I u zagrebačkom Dinamu bili su primorani na 'rezanje' troškova uslijed situacije sa pandemijom koronavirusa.

Kako je fudbal zaustavljen u gotovo svim zemljama, to sa sobom nosi brojne posljedice za klubove i njihovo funkcionisanje, uključujući i Dinamo čiji su čelnici donijeli odluku o smanjenju plata.

Dinamo je tako postao drugi klub u Hrvatskoj nakon Osijeka u Hrvatskoj koji se odlučio za takve mjere, a sve u cilju da niko na Maksimiru ne ostane bez posla.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta. To znači da težimo tome da niko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati", stoji u saopštenju.

Zaposlenicima kluba koji mjesečno zarađuju do 7.500 kuna (oko 1000 eura) plaće se neće smanjivati, a kada se odnosi na igrače i trenere, primanja će se isplaćivati na sljedeći način:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

- trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima
- trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
- trećina primanja neće se isplatiti trajno

Dinamo je također naveo da iduće pripreme neće odraditi na nekoj inostranoj destinaciji nego u Hrvatskoj, a najavljene se i dodatne mjere redukcije drugih troškova, sve osim onih koji su neophodni za funkcionisanje kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije