Burno u Drugoj ligi Zapad: Da li u Turbetu pada odluka o prvaku?

Travnik igra na svojoj Piroti, FK Vitez na teškom ispitu

Burno u Drugoj ligi Zapad: Da li u Turbetu pada odluka o prvaku?

S. Mlaćo

Derbi 21. kola Druge lige Zapad igra se u nedjelju u Turbetu. Snage će odmjeriti NK Vlašić i NK Vitez.

Domaći rijetko gube bodove na svom terenu, a za narednim rivalom kasne samo tri boda.

Ipak, u Vitezu vjeruju da mogu do važnih boova kako bi ostali u utrci sa liderom NK Travnikom koji ima dva boda više, ali i utakmicu manje s obzirom na prekinut susret prošlog kola protiv Bratstva koji će vjerovatno pripasti Vezirima službenim rezultatom 3:0.

"Nakon utakmice sa Kiseljakom, koju smo odlično odigrali, vrijedno se spremamo za nedjeljnu utakmicu u Turbetu. Atmosfera u svlačionici je zaista odlična. Ekipa Vlašića na domaćem terenu je odlična, imaju odlične navijače, ali mi vjerujemo u nas i nadamo se pozitivnom rezultatu, a to je pobjeda i nova tri boda. Ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u Turbe i pruže nam podršku", kazao je golman Vitežana Adin Selman.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Lider NK Travnik na svojoj Piroti veliki je favorit protiv NK Krajišnik, kao i Iskra protiv Bratstva iz Bosanske Krupe. Vezirima će nedostajati Nihad Šero koji je dobio treći žuti karton, te Josipa Čakića koji je napustio klub i karijeru nastavlja u švedskom Amalu.

Podgrmeč dočekuje Krajinu, a Rudar iz Han Bile Slogu. Brekovica 78 će nove bodove potražiti protiv NK Kiseljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi