Uhvatio sudiju za vrat, pa ga ošamario: "Ne kajem se, udario bih i delegata da sam ga stigao"

Ispovijest mladog nogometaša Bratstva za SportSport.ba

Uhvatio sudiju za vrat, pa ga ošamario: "Ne kajem se, udario bih i delegata da sam ga stigao"

S. Mlaćo

Susret 20. kola Druge lige Zapad između Bratstva i Travnika prekinut je u 90. minuti. Naime, kod rezultata 1:1 domaći igrači su napali glavnog sudija Antonia Tomića iz Kreševa koji je zatim odlučio da susret prekine.

Domaći su bili nezadovoljni odlukama  sudijeTomića, a u izvještaju delegata Jasmina Veladžića navodi se da je igrač domaćih Adem Talić u 90. minuti uhvatio sudiju Tomića u predjelu vrata, te mu udario šamar u predjelu obraza.

Gosti će susret dobiti 3:0, dok mladog Talića i NK Bratstvo očekuje rigorozne kazne. Svjestan toga je Talić koji je u ispovijesti za SportSport.ba ispričao detalje sa meča u Bosanskoj Krupi.

Odlučio je da otvori dušu, te istakao da službena lica isprovocirala njega i saigrače i da se zbog toga i desio prekid, te cijeli incident.

"Krenuo sam za sudijom jer sam vidio da želi prekinuti meč. Uhvatio sam ga za vrat i udario mu šamar. Zatim je dotrčao pomoćni sudija i njega sam uhvatio za vrat i onda su oni pobjegli na ulaz kod svlačionice gdje je bila policija", priča Talić za SportSport.ba pomalo nestvarne scene.

Sve je kulminiralo nakon jednog od faula na sredini terena.

"Prije prekida je naš igrač samo gurnuo sudiju, nije ga udario, a on se pravio kao da će se baciti. Slabo je odglumio i onda je krenuo prema delegatu, te sam ja tada dotrčao za njim".

Svjestan je da će biti žestoko kažnjen, no ističe da se ne kaje zbog svega.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Ne kajem se nimalo. Sami mi je krivo zbog gledalaca i mojih saigača koji su vidjeli šta se dešava i koje je to navlačenje bilo od strane sudija, glavnog i pomoćnog, jer je drugo poluvrijeme bio skroz drugačiji u dijeljenju pravde nego u prvom. Da sam mogao doći do delegata i njega bi ošamario jer je on sve to "sredio" da bude tako kako jeste", dodao je Talić.

Ističe da ranije nije imao sličnih incidenata.

Top Komentari

redbull
sudije su najvece zlo bh nogometa
12 0
SeoRusilac
Kako Kenu Bajraktarevica niko ne prebije na tekmi. Lik godinama skandalozno sudi skoro svaku tekmu. Dovoljno je na google ukucati njegovo ime i prezime i procitati naslove
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi