Burno u Zvijezdi 09: Đekanović otišao, čeka se smjena Pantelića

Mladi stručnjak razočaran stanjem u novom premijerligašu

Burno u Zvijezdi 09: Đekanović otišao, čeka se smjena Pantelića

Samir Mlaćo

Zvijezda 09 je dva kola prije kraja Lige za prvaka Prve lige RS osigurala plasman u Premijer ligu BiH. Jučer su izabranici Miodraga Pantelića u Prijedoru slavili nad Rudarom (1:0) i tako i zvanično došli do naslova prvaka.

I pored toga što će sezonu završiti na prvom mjestu, te ostvariti historijski uspjeh za klub iz Etno sela Stanišići, još uvijek nije sigurno da li će Pantelić voditi ovaj tim u premijerligaškom društvu.

Kazao je to njegov sada već bivši pomoćnik Nebojša Đekanović, koji je prije par sedmica napustio ovaj kluba. Mladi, ali veoma ambiciozni stručnjak, razočaran je odlučio otvoriti dušu o svemu što se dešava u ovom klubu.

"Želim da upoznat fudbalsku javnost u BiH i regionu da Milan Đuričić (potencijalni trener Zvijezde 09 koji dolazi iz Srbije), demonstrira silu, surovost. On je sujetni mešetar koji gazi preko ljudi. U ovoj sezonu su u Zvijezdi 09 smijenjeni Zoran Grujić, Mile Lazarević, Aleksandar Jović, Dragan Mičić, Dragan Kutlačić, ja, a sprema se i smjena trenera golmana Dejana Pantelića. Sve nas je posmjenivao Đuričić i gospodin koji sebe naziva koordinatorom Zoran Gligorević. Smijenjeni smo jer nismo htjeli da šutimo i radimo kako oni žele. Nazivali su nas trenerskim neznalicama, a prava je istina da su im smetali treneri sa stavom", priča Đekanović te dodaje.

"Morao sam da napustim klub, a bili smo prvi na tabeli. To je apsurd. Za moj odlazak nije bio veliki čovjek i vizionar Boris Stanišić. On mi je rekao da je njemu bio postavljen ultimatum, odnosno ili oni iz kluba ili ja. Otišao sam i ne zamjerim Stanišiću ništa. Naprotiv, poštujem njegovu iskrenost. Na mene, moj ugled, rad i porodicu obrušio se Milan Đuričić. Nema mjesta za rad u Srbiji, ni za njega ni za Gligorevića. Zašto su nepoželjni u Srbiji? Zbog arogancije i prepotentnosti. Treba pogledati koliko su se zadržavali u nekim klubovima i sve vam je jasno".

Ovo je njegov drugi odlazak iz Etno sela Stanišići.

"Prvi put sma prije nekoliko mjeseci morao napustiti Etno selo. Tada me bivši direktor Radika Marić optužio da navodno medijima dajem informacije iz kluba. Ovo je prava istina o Zvijezdi 09. Nema ona ni trenera kadeta, gospodin Obrenović je fiktivno na tom mjestu. Na treningu postavlja čunjeve, a ostalo mu se izdiktira. Sve po nalogu Gligorevića".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ističe da je mnogo napravio u svojoj dosadašnjoj karijeri, te ga je zbog toga i zabolio odnos pojedinaca.

"Nisam trener bez rezultata. Naprotiv, bio sam najmlađi trener Proletera iz Teslića u njegovih 90 godina postojanja, a obavljao sam i ulogu skauta FK Sarajevo. Sa Nerminom Bašićem sam vodio Metalleghe u Premijer ligi. Dobili smo Sarajevo na Koševu, Čelik u Zenici. Ljubić sam preuzeo na posljednjem mjestu i ostavio tim u ligi, a skautirao sam i doveo preko 20 igrača u Zvijezdu 09 u selekcijama U-17, U-19 i prvu ekipu. Nakon Zvijezde 09 nisam odmorao. Boravio sam na usavršavanju u Karlsruheu i Bayer Leverkusenu. S toga mi gospodine Đurčiću ne možete oteti ono što nosim sa sobom, ma koliko se trudili da to uradite. Imam trenerski put i od njega ne odustajem. Imam ljudskost, iskrenost... Najteže je u životu biti čovjek", dodao je Đekanović na kraju razgovora.

Top Komentari

Almir Durgutovic
Samo se drzati svog dostojanstva i rada i doci ce to kad tad a na licimjere se i ne obracati sretno u daljem radu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi