Golijada u Etno selu Stanišići, Zvijezda 09 čuva razliku

Liga za prvaka RS, 7. kolo

Golijada u Etno selu Stanišići, Zvijezda 09 čuva razliku

Danas su odigrani svi susreti 7. kola Prve lige RS - Liga za prvaka. Nastavila se borba Zvijezde 09 i prijedorskog Rudara za prvo mjesti i plasman u Premijer ligu BiH.

Zvijezda 09 je prije današnjih susreta imala 69 bodova, sedam više od Rudara, a ista razlika je ostala i nakon što su odigrani dueli 7. kola Lige za prvaka.

U Etno selu Stanišići je viđena prava golijada, a na kraju je Zvijezda 09 sa 6:3 savladala Podrinje. Domaći su već nakon 15 minuta igre imali prednost od 2:0 nakon golova Rakića i Krajišnika, a onda je Rakić u 31. minuti postigao svoj drugi pogodak i doveo Zvijezdu 09 u vodstvo od 3:0.

Ipak, gosti iz Janje smanjuju u nastavku. Prvo je rezervista Vujić na otvaranju drugog poluvremena pogodio mrežu domaćih, da bi Ademin Hadžić u 53. minuti smanjio na 3:2. Međutim, budi se Zvijezda 09 nakon dva primljena gola i ubrzo ponovo stiže do ubjedljive prednosti. Igrala se 58. minuti kada je Krajišnik pogodio za 4:2, da bi samo dvije minute kasnije na 5:2 povisio Huseinbašić.

Smanjio je Dragan Došlo u 64. na 5:3, ali Podrinje nije moglo više od toga, dok je Zvijezda 09 preko Stanića u 90. minuti došla do konačnih 6:3.

Zvijezda 09 - Podrinje 6:3

FK Zvijezda 09: Erić, Babić, Guzijan, Arnautović, Krajišnik, Rakić, Stanić, Huseinbašić, Mazić, Filipović, Tripković.

FK Podrinje: Đurić, Berbić, Barjaktarević, Redžić, Arnautović, Hadžić, Došlo, Mehanović, Hadžić, Karjašević.

Prijedorski Rudar je na gostovanju kod Drine stigao do pobjede od 2:1 i tako zadržao kakve-takve šanse za prvo mjesto.

Rudar je već u početnim minutama meča stigao do 2:0. Prvo je u 11. minuti Jaćimović pogodio za 1:0, da bi pet minuta kasnije Jakupović zatresao mrežu domaćih za 2:0.

Drina je uspjela smanjiti preko Markovića u 33. minuti, a ispostavilo se da je 2:1 bio i konačan.

FK Drina - FK Rudar

FK Drina: Bogićević, Majlović, Vasiljević, Stjepanović, Kikić, Damjanović, Marković, Stupar, Jokić, Kostić, Molerović.

FK Rudar: Hamzabegović, Petrović, Jakupović, Vojinović, Pekija, Pecelj, Jaćimović, Gavranović, Ćatić, Jandrić, Marić.

Susret bez prevelikog rezultatskog značaj odigrali su fudbaleri Slavije i Tekstilca.

Slavija je na svom terenu na kraju slavila rutinsku pobjedu rezultatom 2:0.

Domaći su do vodstva stigli iz svoje prve bolje prilike. Igrala se 13. minuta kada je Nemanja Pušara matirao golmana Tekstilca za 1:0.

Minimlanom prednošću je i završeno prvo poluvrijeme, a u nastavku je Tekstilac pružio nešto bolju igru. Ipak, to nije bilo dovoljno da gosti previše namuče Slaviju koja postiže još jedan pogodak.

Strijelac za, ispostavit će se, konačnih Slavija - Tekstilac 2:0 postavio je Marko Milenković u 60. minuti susreta.

Slavija - Tekstilac 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

FK Slavija: Nedžibović, Milenković, Pušara N., Popovac, Parađina, Bojanić, Milisavljević, Antić, Babić, Lalović, Pušara A.

Tekstilac Kort: Plisnić, Marić, Jolović, Brković, Perić, Susaković, Komlenović, Đekić, Duspara, Eminović, Vugdalić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi