Busovača i Sloga kao na ekskurziji: FK Vitez uvjerljiv, Iskra poražena

Druga liga Zapad

Busovača i Sloga kao na ekskurziji: FK Vitez uvjerljiv, Iskra poražena

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad danas su odigrana četiri susreta. FK Vitez je na svom terenu bio ubjedljiv protiv slabašne Sloge iz Bosanske Otoke. Bilo je 4:0 za domaće.

Goste je načeo u šestoj minuti Ammar Haskić, a u drugom dijelu još tri pogotka. Dva puta je pogađao Admir Zukan, te jednom Erdin Ramić. O ambicijama gostiju dovoljno govori podatak da su na ovaj meč doputovali sa samo jedanaest nogometaša.

Iskra iz Bugojna u Sanski Most je otputovala neigranjem Pihure i Seferovića, te na kraju upisala poraz od Podgrmeča 2:1.

Domaći su u 23. minuti imali sa dva pogotka Harisa Medžedovića, a konačnih 2:1 postavio je u 82. minuti nakon prekida mladi Timur Softić.

Zanimljivo da je Iskra u ovom susretu u početnih jedanaest imala čak sedam nogometaša do 21 godine, dok je svih šest na klupi također bilo do 21 godine.

U Bosanskoj Krupi četiri pogotka u duelu Brastva i Rudara iz Han Bile (2:2) Amar Alić je doveo goste u vodstvo, a za 0:2 je pogodio Beriz Fajkić. Domaći se u drugom poluvremenu nisu predavali, pa u 65. minuti Damir Nuhanović smanjuje prednost gostiju. Konačnih 2:2 postavio je u 71. minuti rezervisa Adem Talić.

Krajina je na svom terenu savladala Busovaču 2:1. Amir Hušić je doveo domaće u vodstvo, a za izjednačenje je pogodio Nikola Krišto. Konačnih 2:1 postavlja drugim pogotkom Amir Hušić u 62. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Busovača je u ovom meču imala samo jednog nogometaša na klupi. Radi e se o Bahrudinu Begiću, ali trener gostiju Mladen Frljić nije vršio izmjene.

Sutra se igraju preostala dva meča ovog kola. NK Travnik gostuje u Turbetu Vlašiću, dok Krajišnik dočekuje Brekovicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi