Na Jakliću zadovoljstvo: Niko se nije nadao ovoj poziciji!

Iskra pokazala snagu protiv Travnika i Viteza

Na Jakliću zadovoljstvo: Niko se nije nadao ovoj poziciji!

Samir Mlaćo

Iako su za rivale u posljednje dvije utakmice imali dvije prvoplasirane momčadi lige Zapad, nogometaši Iskre upisali su isto toliko pobjeda pred svojim navijačima.

Na Jakliću je prvo pao Travnik, a zatim FK Vitez. Bugojanci su pokazali da imaju kvalitet, te da će svim rivalima biti tvrd orah.

Mladi stručnjak Safet Kmetaš sa svojim pomoćnicima Asmerom Mašićem i Nusretom Pecom radi sjajan posao. Iako zapostavljeni od grada i odgovornih, te bez Uprave, Plavi su pokazali da zaslužuju podršku navijača koji zbog katastrafalnog odnosa odgovornih već godinama, zaobilaze Jaklić.

"Ništa baš zadovoljan utakmicom sa Vitezom. Ipak, to je možda i bilo za očekivati. Istrošili smo se protiv Travnika, a u sedam dana smo odigrali dvije jake utakmice. Ipak, slavili smo, a presudila je ta naša želja za pobjedom i želja da dođemo na drugu poziciju. Sada tek možemo da žalimo za bodovima iz Busovače koji bi nam donijeli mjesto tik ispod lidera Travnika", priča Kmetaš za SportSport.ba.

Bugojanci su protiv Viteza i Travnika dokazali da uz kvalitetan teren i korektno suđenje mogu veoma mnogo.

"Baš tako. To se vidjelo u ove dvije utakmice. Nama je naježe kada se protivnik zatvori, onda je ovoj mladoj ekipi teško igrati, dok je mnogo drugačije kada se protivnik hoće nadigravati. Ekipa je mlada, igra rastećeno i niko se nije nadao da ćemo u ovom trenutku biti na diobi drugog mjesta, ako se još zna da smo krenuli deset dana prije početka. Znaju svi u gradu kakvu podršku imamo, odnosno da smo prepušteni sami sebi i samim tim uspjeh je veći", dodao je Kmetaš.

Da stručni štab Iskre radi pravi posao pokazao je i to da su Plavi u subotu u kadru imali čak četvoricu juniora, a vrijedi svakako izdvojiti i sjajan nastup mladog Farisa Halilovića koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Šansu su u subotu dobili i Admer Šabić, Admir Pipić, te Adnan Nebić.

U narednom kolu Iskra će u goste Podgrmeču.

Top Komentari

Gari Garinča
Forza Iskra !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi