Najbolje ga poznaje: Prvi se oprostio od Messija, pa onda kod njega u kući proveo tri sata

Busquetsu je žao što Messi odlazi

Najbolje ga poznaje: Prvi se oprostio od Messija, pa onda kod njega u kući proveo tri sata

E. Škorić

Sergio Busquets dugo je godina dijelio svlačionicu s Lionelom Messijem, ali ovog ljeta je došlo vrijeme da se rastanku.

Messi i Barcelona neće nastaviti saradnju, pa Argentinac odlazi kao slobodan igrač i navodno je već sve dogvorio s PSG-om, koji će mu za 2+1 ugovor dati 35 miliona eura godišnje i tek treba da ga zvanično predstavi pojačanjem.

Mnogi bivši i sadašnji igrači Barelone su putem društvenih mreža poslali oproštajnu poruku, a Busquets je bio među prvima, što i ne čudi s obzirom da ga poznaje najbolje od svih saigrača.

"Hvala za ono što si uradio za klub i za one koji su vas pratili ovih godina", objavio je Busquets na društvenim mrežama

"Došao si ovdje kao dijete i odlaziš kao najbolji igrač u povijesti. Učinio si da ovaj klub naraste do visina koje zaslužuje i uvijek ću moći reći da sam igrao i dijelio divne trenutke s tobom. Nedostajat ćeš mi", poručio je Busquets.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski novinar također su objavili da je Busquets sa suprugom tri sata boravio u kući Messija i njegove porodice. Sve se to dešavalo jučer nakon što je postalo jasno da Messi odlazi.

Čini se da je Busquets želio iz prve ruke da čuje šta se dešava i zbog čega Messi odlazi, bez obzira što je predsjednik kluba Joan Laporta kao razlog naveo financijske probleme i nemogućnost registrovanja igrača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti