Impresivno: Hrvati će šestu godinu zaredom imati pobjednika Lige prvaka

Redaju se trofeji za igrače iz susjedstva

Impresivno: Hrvati će šestu godinu zaredom imati pobjednika Lige prvaka

Midhat Šljivak

Ovogodišnje finale Lige prvaka donijeće nam 26. maja u Kijevu obračun velikana evropskog fudbala Liverpoola i Real Madrida.

Kraljevi iz Madrida će tražiti treću uzastopnu titulu šampiona Evrope, dok su Redsi ponovo u finalu nakon 11 godina i poraza od Milana (2:1).

Šestu godinu zaredom pobjednika Lige prvaka imaće naši susjedi Hrvati. Svi klubovi koji su od 2013. godine osvajali naslove imali su barem jednog fudbalera iz Hrvatske u svojim redovima, a tako će biti i ove sezone.

Tituli prvaka Evrope po prvi put se nada Liverpoolov Dejan Lovern, dok će na drugoj strani imati kolege iz nacionalnog tima Luku Modrića i Matea Kovačića koji su već imali čast da podignu trofej Lige prvaka.

Luka Modrić je to napravio tri puta sa Realom, dok je Mateo Kovačić isto napravio dva puta sa madridskim timom.

Osvajanje Lige prvaka u nizu od strane hrvatskih fudbalera krenulo je 2013. godine. Tada se na pobjedničkom postolju našao Mario Mandžukić sa Bayernom.

Uslijedila je potom titula Luke Modrića sa Realom, a 2015. godine Evropu je pokorila Barcelona sa Ivanom Rakitićem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Potom su dva uzastopna naslova osvajali Modrić i Kovačić sa Realom, isto mogu učiniti i ove godine, a na drugoj strani ih čeka Dejan Lovren.

Zaista impresivno...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi