Ah, taj VAR: Vjerujete li svojim očima ili "novoj tehnologiji"?

Keln ostao bez penala...

Ah, taj VAR: Vjerujete li svojim očima ili "novoj tehnologiji"?

Deveto kolo Bundeslige je otvoreno sinoć, duelom dvije ekipe iz donjeg dijela tabele - Mainza i Kelna.

Mainz je slavio rezultatom 3:1, ali su gosti itekako imali primjedbi na suđenje i VAR.

Iako su gosti poveli nakon sjajne akcije i lijepog gola Teroddea, Mainz je uspio preokrenuti.

Prvo je Boetius u 21. poravnao na 1:1, da bi nakon 12 minuta igre u nastavku domaći stigli i do vodstva preko Quaisona.

Ubrzo su međutim gosti bili sigurni da će dobiti veliku šansu da poravnaju rezultat. To se ipak nije desilo.

Igrala se 63. minuta kada je Kingsley Schindler uputio centaršut pred gol Mainza, ali je lopta očigledno u ispruženu ruku pogodila štopera domaćih Moussu Niakhatea.

Ovaj detalj je promakao glavnom arbitru Willenborgu, ali kada je spiker na stadionu saopštio da će VAR reagovati - "Jarčevi" su bili sigurni da će dobiti penal.

Međutim, VAR je razočarao goste jer je nakon pregledanja snimka odlučeno da penala nema iako su svi vidjeli da lopta pogađa Niakhatea u ruku.

Kao i uvijek kada su VAR i "čudne" odluke u pitanju i ovaj slučaj je izazvao mnošto reakcija...

Treba reći da se Mainz ovom pobjedom odmakao od zone ispadanja i sada je 13. sa devet bodova. Keln je ostao u opasnoj zoni, na 16. poziciji i ima sedam bodova na svom kontu.

Top Komentari

kovacic
Nova pravila, na videu se vidi da nije bilo namjere, a pošto ruka nije iznad ramena ne može se za sami kontakt svirati penal. Nije niko lud, samo se publika treba navići na njihove promjene pravila.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi