Navijači širom svijeta oduševljeni: Kunem se da je Džeko svjetska klasa, bolji je od Lewandowskog

Dijamant još jednom briljirao

Navijači širom svijeta oduševljeni: Kunem se da je Džeko svjetska klasa, bolji je od Lewandowskog

Napadač Rome Edin Džeko sinoć je naprosto briljirao protiv Liverpoola i bio je vjerovatno najbolji fudbaler na terenu u revanšu polufinala Lige prvaka. Njegovom partijom oduševljeni su i navijači širom svijeta. 

Džeko je još jednom pokazao svjetsku klasu. Postigao je osmi gol ove sezone u Ligi šampiona, a osim toga nad njim je napravljen čist penal koji nije sviran jer je dosuđen nepostojeći ofsajd.

Inače, Džeko je postigao po gol na posljednjih pet mečeva u Ligi prvaka i uz Ronalda i Neymara je jedini koji je to uspio otkad se Liga prvaka igra u ovom formatu. Sezonu je završio na petom mjestu liste strijelaca, a iza sebe je ostavio imena kao što su Edinson Cavani, Harry Kane, Leo Messi, Neymar, Robert Lewandowski ili Gonzalo Higuain.

Zbog pomenutih podataka nije ni čudo što su navijači širom svijeta naprosto oduševljeni bh. Dijamantom.

"Kunem se da je Džeko svjetska klasa. Bolji je od Lewandowskog", "Džeko je veoma dobar napadač. Pokazao je da je izuzetan napadač dok je igrao za Wolfsburg, potpisao je za Manchester City i dokazao je da je to istina. Ima 33 godine (32 ustvari) i još uvijek radi sjajan posao pred golom protivnika u dresu Rome. Podcijenjeni predator", "U Ligi šampiona Džeko je ustvari bio bolji od Salaha, Messija i Ronalda, ali nikoga nije briga za to jer ne igra u velikom klubu", "Postoji mogućnost da se raspravlja o tome da je Džeko najbolji napadač na svijetu", samo su neki od komentara koji se ovog jutra mogu pročitati na Twitteru.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
Dzeko je uvjek bio klasa,samo smo mi narod da bog sacuva. Cim ne dadne gol,nema on pojma. Mi bosanci najmanje cjenimo dzeku nazalost.
42 1
Harisss
Ko cita moje komentare mogao je primijetiti da nedam na Dzeksona. On je bez imalo pretjerivanja institucija, najbolje sto smo imali i sto imamo i samo dragi Bog zna kad ce ga ko nadmasiti. Njegova statistika govori sve, neumoljiva je i impresivna. Uz te njegove igracke karakteristike savrseno se uklapaju jos dvije, mentalno je jak i VELIKI dzentlmen.
41 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi