Fudbaler Lazija nije bio raspoložen nakon meča u Minhenu: "Fudbal je sastavljen od epizoda"
(AP Photo/Matthias Schrader)

Rimljani se oprostili od Lige prvaka

Fudbaler Lazija nije bio raspoložen nakon meča u Minhenu: "Fudbal je sastavljen od epizoda"

H. Zilić

Lazio je na revanš utakmicu osmine finala protiv Bayerna u Minhen donio minimalnu prednost od 1:0, ali na kraju su morali da pruže ruku rivalu i ostali su bez četvrtine finala jer je Bayern u revanšu slavio sa 3:0 i sa ukupnih 3:1 prošao među osam klubova u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Dva gol Kanea i pogodak Mullera stvorili su eksploziju oduševljenja u Minhenu, tako da Bavarci još uvijek mogu spasiti sezonu koja je bila daleko od odlične.

Sa druge strane rimski klub je mogao odigrati bolje u revanšu i sigurno ostaje žal za propuštenom prilikom pogotovo nakon trijumfa u prvom meču sa pomenutih i minimalnih 1:0.

Po završetku susreta u Minenu izjavu je dao krilni fudbaler rimskog kluba, 28-godišnji Mattia Zaccagni.

"Razočarani smo, jer smo u prvom poluvremenu trebali bolje iskoristiti neke prilike. Poslije su nam dali gol i malo smo izgubili samopouzdanje", rekao je Zaccagni i nastavio:

Oglasi

"Fudbal je sastavljen od epizoda. U prvom poluvremenu smo mogli i povesti, nažalost nije nas lopta slušala i desio se taj koban finiš poluvremena gdje smo primili dva pogotoka."

Razočarenje je veliko među igračima Lazija, ali Zaccagni smatra da je najbitnije da ekipa sada ne padne psihički jer idu važne bitne u prvenstvu Italije u finišu sezone.

"Sada moramo ostati ujedinjeni, što prije se oporaviti, zaboraviti sve što je bilo i okrenuti se narednoj utakmici u prvenstvu i odmah moramo ići na tri boda da vratimo samopouzdanje", rekao je za kraj prvotimac Nebesko plavih iz Rima.

Pavlović noćna mora za Rimljane

Lazio u Minhenu nije imao rješenje ni za nevjerovatnog Aleksandra Pavlovića koji je uništio Rimljane na sredini terena sa fenomenalnom i sigurnom igrom.

Oglasi

Pomenuti fudbaler i ranije znao oduševiti partija, a navijači reprezentacije Njemačke traže od selektora Juliana Nagelsmanna da 19-godišnjaka već u martu pozove u nacionalni tim.

"Julian Nagelsmann jednostavno mora pozvati Aleksandra Pavlovića za martovske utakmice. On je Bayernov najbolji veznjak", jedan je u nizu komentara na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vidjet ćemo hoće li Nagelsmann promijeniti mišljenje vezano za ovog momka. Prethodno je, po saznanjima njemačkih medija, on odlučio da je Pavlovića prerano da dobije poziv u A tim i on će obući dres mlade selekcije Elfa.

Nema sumnje da Bayern u svojim redovima ima velikog dragulja čije vrijeme tek dolazi i mogao biti velika budućnost ne samo Bayerna, nego i evropskog fudbala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi