)
Čačić: Olić je velik, nije uzeo mjesto mladom igraču
FOTO: EPA

Oprostio se od reprezentacije

Čačić: Olić je velik, nije uzeo mjesto mladom igraču

Iskusni hrvatski napadač Ivica Olić odlučio se u 36 godini oprostiti od dresa reprezentacije.

Fudbaler Hamburger SV-a nakon 14 godina nastupanja u hrvatskom dresu 'dignuo je sidro' i prepustio mjesto u reprezentaciji nekom mlađem igraču, a na tome mu je putem stranice HNS-a čestitao i selektor Ante Čačić. 

"Žao mi je zbog ovakvog raspleta, što Ivica nije uspio izboriti svoje mjesto u klubu u godini Evropskog prvenstva. Međutim, i ovim potezom je pokazao svoju ljudsku veličinu, s obzirom da ne želi uzimati mjesto nekom mlađem igraču koji više zaslužuje biti u Francuskoj. Oliću čestitam na bogatoj, velikoj reprezentativnoj karijeri. Ostavio je dubok trag i s razlogom je postao ljubimac hrvatskih navijača", izjavio je Ante Čačić i potom dodao:

"Nadam se da će i po završetku klupske karijere ostato u svijetu fudbala. Ja mu svakako želim puno sreće i uspjeha, i na sportskom i na privatnom platu", zaključio je na kraju hrvatski selektor Ante Čačić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Olić je za hrvatsku reprezentaciju debitovao 13. februara 2002 godine i od tada je uknjižio 104 nastupa uz 20 postignutih golova. Prethodno je prošao sve omladinske selekcije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti