Čačić otpisao Lovrena: Nema ultimatuma!

Propušta Evropsko prvenstvo

Čačić otpisao Lovrena: Nema ultimatuma!

Ante Čačić otpisao je Dejana Lovrena sa spiska za nadolazeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 

Stameni defanzivac Liverpoola (26) je izrazio svoje nezadovoljstvo statusom u reprezentaciji i poručio je da neće ići na Evropsko prvenstvo ukoliko ne bude imao zagarantovano mjesto u prvom sastavu, a nije dugo trebalo čekati da Lovren bude 'prekrižen' od strane Čačića.

"Razgovarali smo otvoreno i iskreno o njegovom statusu o reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume", obratio se Čačić fudbalskoj javnosti na službenoj stranici HNS-a i potom nastavio:

"Rekao sam već pri inauguraciji na selektorsku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca . Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema dresu, saigračima i selektoru. Time sam sve rekao."

Čačić je siguran da neće mijenjati stavove.

"Pred Dejanom su najbolje godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći fudbaleri prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za jednog hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti", zaključio je Čačić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jednostavno, Lovren mora shvatiti svoju pogrešku, biti svjestan kako u medijskim istupima ne može blatiti selektoraniti saigrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi