Ivica Olić odbio poziv Ante Čačića
FOTO: EPA

Rekao 'zbogom' reprezentaciji

Ivica Olić odbio poziv Ante Čačića

Ivica Olić je odbio poziv selektora Ante Čačića za oproštaju utakmicu u dresu Hrvatske. 

Hrvatski selektor je jučer pozvao 20 igrača za prijateljske utakmice protiv reprezentacije Izraela, a na konferenciji za medije je istakao da bi volio da prvom duelu nastupi i Ivica Olić kojem bi to bio ujedno oproštajni susret.

Ipak, na kraju je Čačić dobio samo Olićevo 'ne'.

"Nema potrebe za oproštajnim mečom. Oprostio sam se od reprezentacije s mnogo emocija i to je bilo to. Neću doći u Osijek, svoju sam reprezentativnu priču završio i ne treba mi dodatni kraj. Reprezentaciji želim sreću i uspjehe u budućnosti. Napokon, imam klupski plan i program rada, još se nisam oprostio od fudbala", kazao je Ivica Olić za Večernji list. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Olić je za hrvatsku reprezentaciju debitovao 13. februara 2002 godine i od tada je uknjižio 104 nastupa uz 20 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti