Čačić pronašao izgovor za debakl u Estoniji
FOTO: EPA

Selektor Hrvatske

Čačić pronašao izgovor za debakl u Estoniji

Reprezentacija Hrvatske doživjela je sinoć debakl u prijateljskom meču protiv Estonije. 

Kombinovani tim Hrvatske pod vodstvom selektora Ante Čačića poražen je u Talinu s visokih 3:0, a osim poraza, javnost u susjedstvu je dodatno zabrinula povreda koju je zadobio Marko Pjaca.

Nakon utakmice Čačić je istakao loše stanje terena kao bitan faktor debakla.

"Poraz je neočekivan, međutim našim igračima nije omogućeno da igraju u prikladnim uslovima. Igralo se na pijesku. Teren je veliki razlog zašto smo ovako nezadovoljni. Nismo se najbolje snašli, a dozvolili smo domaćinu da iz greške postigne pogodak. I kasnije smo imali problema s prilagođavanjem na podlogu, griješili smo u pripremi završnice, a nakon povrede Pjace sve smo začinili s još dvije grečke u posljednjoj liniji", izjavio je Čačić. 

Dodao je Čačić da je domaćin zasluženo slavio. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Žao mi je igrača jer su stvarno željeli da budu svoji, ali zbog tehničkih grešaka neki su bili neprepoznatljivi. Nisu uspjeli da pokažu svoj kvalitet. Nismo trenirali nijednom na ovoj podlozi, a domaćin je tu bio spretniji i zasluženo pobijedio", riječi su hrvatskog selektora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi