Oglasio se i igrač Cadiza optužen za rasizam: "Neću da se krijem"

Ima hrabrosti

Oglasio se i igrač Cadiza optužen za rasizam: "Neću da se krijem"

A. Čaušević

Juan Cala, fudbaler Cadiza, optužen za rasizam nema namjeru da se krije. 

Fudbaler Valencije Diakhaby je Calu optužio da ga je rasistički vrijeđao tokom utakmice zbog čega je susret bio i prekinut.

Cala je sljedećeg jutra jasno poručio da nema čeka da se boji i da će sve reći na pressici zakazanoj za utorak.

"Veoma sam miran, neću da se krijem. Sutra ću reći sve na press konferenciji", rekao je Cala te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Izgleda da u ovoj zemlji (Španiji op.a.) ne postoji pretpostavka nevinosti."

Sudija Medie Jiménez je u zapisniku citirao Diakhabyjeve riječi u kojim se vado kako mu je Cala rekao da je "crno go*vno".

Top Komentari

bk123
Trebo je on njemu reći bijelo go*** i nikom ništa. Preseravaju se previše, majke mi samo će još veći revolt izazvat ovi crnci svojim prenemaganjem
8 2
AmarSahin
Majke mi vi crnci (nisam rasista, samo govorim ono što jesu) se ponašate k'o djeca. Pa ovo su dječije uvrede, ovo je donekle normalno kod nas. Eto jedina njegova pogreška što je rekao crno ****o, da je rekao samo ****o onda bi bilo ok jel?
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi