Neymar: Ja sam čovjek koji voli nove izazove!

Je li ovo znak da odlazi?

Neymar: Ja sam čovjek koji voli nove izazove!

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar je 2017. godine postao najskuplji fudbaler u historiji.

Francuski PSG je za njegove usluge Barceloni platio 222 miliona eura i tako su porušeni apsolutno svi rekordi kada su transferi u pitanju.

Brazilac se međutim konstantno povezuje sa odlaskom iz PSG-a. Real Madrid se vidi kao njegova naredna destinacija, a sve je Neymar dodatno 'zapalio' u reklami za Diesel.

"Ja sam čovjek koji voli nove izazove", rekao je Neymar.

Njegove riječi u ovim trenucima zvuče veliko, posebno kada se zna da se u PSG-u sve više priča o odlasku njega ili Kyliana Mbappea sa kojim nije u dobrim odnosnima.

Pukla ljubav između Neymara i Mbappea: Šta je to Francuz zamjerio Brazilcu?

Francuski mediji pišu da će Parižani sigurno prodati jednog od dvojice najvažnijih igrača, a sve zbog toga što Mbappe i Neymar više nisu u tako dobrim odnosima kao prije.

L'Equipe je objavio da je između njih "pukla ljubav" kada je Neymar kritikovao mlađe igrače za loše igre ove sezone, a u tome se pronašao i Mbappe koji je na ovoj izjavi itekako zamjerio Neymaru.

Prije nekoliko dana mladi francuski napadač je slavio rođendan i svi su bili iznenađeni što na proslavi nije bio Neymar jer se zna da su oni veoma dobri prijatelji.

No, očito je da situacija između njih nije baš najbolja i francuski mediji tvrde da će zbog toga klub prodati nekoga ovog ljeta. To je na neki način potvrdio i trener Thomas Tuchel.

Njemački stručnjak je izjavio da bi bilo dobro da obojica ostanu u klubu, ali ukoliko neko od njih napusti PSG onda to neće biti iznenađenje jer je u fudbalu sve moguće.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kao trener želim da ostanu obojica, ali znate da je u fudbalu sve moguće. Sigurno ćemo naći neko rješenje na ljeto ukoliko dođe zanimljiva ponuda. Ne samo za njih nego i za ostale igrače. Potrebne su nam promjene i to je jedino sigurno sada", rekao je Tuchel.

Oglasi