Cagliari se izvinio Matuidiju zbog rasističkih uvreda navijača

Pošten gest italijanskog kluba

Cagliari se izvinio Matuidiju zbog rasističkih uvreda navijača

Francuski vezni fudbaler Blaise Matuidi bio je žrtva rasističkih vrijeđanja navijača Verone i Cagliarija u posljednjih nekoliko dana. 

Navijači Cagliarija uputili su mu niz rasističkih uvreda tokom sinoćnje utakmice Serije A u kojoj je njegov Juventus slavio sa 1:0, ali se Cagliari odlučio izviniti u ime navijača Matuidiju i to preko Twittera.

"Ti si sjajan igrač, pravi si primjer mladim igračima. Želimo ti se izviniti ako si bio uvrijeđen na Sardegna Areni zbog boje tvoje kože. Rasizam nema nikakve veze sa ljudima na Sardiniji. Samo neznanje može objasniti takvo ponašanje. Poštovanje", navodi se u izvinjenju italijanskog kluba.

Podsjetimo, odmah nakon utakmice povodom iste situacije oglasio se i sam fudbaler o čemu smo pisali rano jutros.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Hvala na svim vašim porukama. Danas sam doživio rasističke uvrede tokom utakmice. Slabe osobe pokušavaju zastrašiti mržnjom. Ja nisam takav i samo mi može biti žao onih koji predstavljaju loš primjer. Nogomet je način širenja jednakosti, strasti i nadahnuća i to je ono zašto sam ovdje. Mir", rekao je Matuidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti