"Jednostavno nam recite da Juventus mora pobijediti"

U Cagliariju bijesni na sudije

"Jednostavno nam recite da Juventus mora pobijediti"

E. Čaušević, foto: EPA

Juventus je sinoć teže od očekivanog uspio da savlada Cagliari u gostima sa 1:0 u meču 20. kola itlaijanske Serije A.

Stara dama je uspjela da zadrži korak za liderom Napolijem, ali dosta teže nego što se to očekivalo. Aktuelni prvak Italije slavio je sa minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Federico Berrnardeshi u 78. minuti meča. Gol Juventusa podigao je dosta prašine jer mnogi smatraju da nije regularan.

Naime, igrači Cagliarija tražili su prekršaj Benatije koji je laktom udario Pavolettija, no sudija se nije oglasio iako ima priliku da pogleda snimak uz pomoć VAR-a. Ipak, sudija se oglušio na to, te je priznao pogodak Stare dame. Drugi sporni detalj desio se u samom finišu meča kada je Bernardeschi igrao rukom, ali sudija nije svirao penal za domaće.

Nakon završetka utakmice oglasio se i predsjednik Cagliarija, Tommaso Guilin, koji nije štedio sudije ovog meča. On je poručio da ne može vjerovati da se sve to desilo večeras, te da je VAR nebitan kada su u pitanju "mali" klubovi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Šta će nam onda VAR, za šta nam služi ako sudija ne gleda sporne detalje? Pa, kockamo se našim životima. Želimo ligu koja će biti pravedna, a očito oni žele da pobjeđuju veliki klubovi. Ako je tako to nam trebaju jasno reći. Ne znam, ne mogu da vjerujem da sudija nije gledao snimak i da nije svirao penal", poručio je predsjednik Cagliarija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi