Veznjak zaludio velikane, klub ga spreman prodati, ali cijena je 'paprena'

Nestrpljivo iščekujemo januar

Veznjak zaludio velikane, klub ga spreman prodati, ali cijena je 'paprena'

Esmer Oštraković

Iako im je na samom početku sezone otišao trener Graham Potter, čovjek koji je napravio ovako kompetitivan Brighton, oni i nakon njega igraju sjajano.

Jučer su na svom terenu ostvarili pobjedu upravo protiv svog bivšeg trenera koji sada sa klupe predvodi Chelsea.

Jedan od najboljih nogometaša na terenu bio je, po ko zna koji put, sjajni veznja Brightona Moises Caicedo.

Dvadesetogodišnji mladić iz Ekvadora igra zaista fantastično ove sezone, a cijena koju je Brighton postavio za njega je 85 miliona eura.

Za njega su interes već pokazali naravno Chelsea jer ga njegov bivši trener jako želi imati u svojoj ekipi, ali i još neki klubovi ga žele.

Prije svega radi se o Newcastleu, ali u igri su i Liverpool, te Manchester United koji Caiceda vidi kao alternativu ukoliko ne uspiju potpisati Tielemansa.

Navodno je Arsenal u prednosti u odnosu na sve klubove kada je riječ o dovođenju Tielemansa kojem ističe ugovor sa Leicesterom i to na kraju sezone.

Juventus je pokušao da se uključi u trku za Belgijanca, ali je on poručio da je njegova jedina želja dres tima iz Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To će vjerovatno značiti da će se Manchester United aktivno uključiti u trku za potpis Caiceda, jer šanse da dovedu Tielemansa su zaista male.

Caicedo je prošle godine stigao u Brighton za samo četiri miliona eura, te će njegova prodaja biti veliki posao za upravu kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi