Čak 16 igrača Reala može tražiti novi klub, a Marcelo može postati broj 17
Zinedine Zidane je u Realu otpisao veliki broj fudbalera. Odlasci će krenuti sa 1. julom (Foto: EPA)

Španski velikan čisti redove

Čak 16 igrača Reala može tražiti novi klub, a Marcelo može postati broj 17

Midhat Šljivak

Madridska radio stanica Libertad digital objavila je popis od 16 fudbalera na koje Real Madrid više ne računa.

Među 'otpisanim' igračima je nekoliko velikih imena, a Zinedine Zidane ne računa na sljedeće fudbalere:

Isco, Bale, James Rodriguez, Kovačić, Keylor Navas, Lucas Vasquez, Ceballos, Llorente, Nacho, Vallejo, Mariano, Theo, Mayoral, Raul De Tomas, Luca Zidane i Lucas Silva.

Sedamnaesti koji može ići je legendarni brazilski lijevi bek Marcelo. Njemu je trener Kraljeva Zinedine Zidane jasno poručio da na njegove usluge računa, ali da može ići ako to želi.

Real je ovaj prelazni rok počeo zaista žestoko. Već su potrošili više od 300 miliona eura i pojačanja iz dana u dan stižu.

Svakako je najveće ime Eden Hazard. Belgijanac će danas biti predstavljen kao novi član Kraljeva, a prethodno su potpisani Eder Militao, Luka Jović i Ferland Mendy.

U narednom periodu se očekuje još nekoliko novih imena na Santiago Bernabeu. Mnogo imena se povezuje sa dolaskom u redove španskog velikana, a vidjet ćemo ko će na kraju obući kraljevski dres.

Sigurno je da će Real u narednoj sezoni izgledati mnogo drugačije u odnosu na proteklu, kada su razočarali apsolutno sve ljubitelje fudbala, posebno svoje navijače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trener Zidane je najavio velike stvari. One se dešavaju, a cilj kluba je prije svega osvajanje titule prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi