Liverpool želi da dovede mladu zvijezdu Fiorentine
Mladi fudbaler Fiorentine se sjajnim igrama ove sezone našao na meti mnogih velikana (Foto: EPA)

Chiesa na meti Redsa

Liverpool želi da dovede mladu zvijezdu Fiorentine

S. Bošković

Liverpool ovog ljeta želi da osvježi svoje redove dovođenjem fudbalera Fiorentine Federica Chiesa.

Ovaj krilni fudbaler u redovima Viole ove sezone igrao veoma dobro, te je u svim takmičenjima odigrao 34 susreta, a postigao je 12 golova, te upisao četiri asistencije.

Prema pisanju talijanskih medija Redsi želi da dovedu nekoliko kvalitetnih igrača kako bi dobili više opcija u ekipi, a samim time i ojačali klupu.

Chiesa, koji većinu vremena igra na poziciji desno krila vjerovatno bi se koristio kao prijeko potrebna zamjena za Muhameda Salaha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, sigurno je da se Fiorentina neće lako odreći svog fudbalera, za kojeg je interes pokazao i Juventus. Prema navodima medija iz Italije na Chiesu je stavljena cijena od oko 70 miliona eura.

Ovaj mladi, 21-godišnji fudbaler svoju čitavu karijeru je proveo u Fiorentini, za koju je do sada skupio 103 nastupa u svim takmičenjima. Također, igrao je i za omladinske kategorije Italije, a za "A" selekciju je odigrao 11 mečeva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi