Čakar: Protiv Rudara imam dodatni motiv
FOTO: bug.ba

Napadač Iskre za SportSport.ba

Čakar: Protiv Rudara imam dodatni motiv

S. Mlaćo

Dva vezana poraza su iza nogometaša bugojanske Iskre.

Bugojanci su najprije u 5. kolu Prve lige FBiH na svom Jakliću poraženi do Slavena (0:3), da bi u srijedu u 2. kolu Kupa Federacije BiH deklasirani na Otoci od Olimpika (0:4).

Sutra ih očekuje duel sa Rudarom, tradicionalnom neugodnim rivalom za njih, ali svjesni su u Iskri da moraju ići na tri boda. O samom susretu za SportSport.ba je govorio napadač Plavih sa Jaklića Samir Čakar.

"Poslije neočekivanog poraza u prošlom kolu, ekipa je mnogo radila na podizanju samopouzdanja i vraćanja timskog duha kako bi što spremniji dočekali naredni meč. Na Jaklić dolazi neugodna ekipa Rudara, koja u svom timu sigurno ima par odličnjih pojedinaca, koji mogu zadati svakoj ekipi probleme. Spremni dočekujemo ovaj meč i vidimo samo jedan cilj, a to je da upišemo nova tri boda koji bi nas vratila u dosta sigurniju zonu", kazao je Čakar.

Priznaje da ima dodatni motiv protiv tima iz Kaknja.

"Uz golmana Ćemana imam dodatni motiv, jer je Rudar jedan od direktnih krivaca za ispadanje iz lige FK Goražda, kluba iz kojeg sam došao u Bugojno. Ovom prilikom pozivam odličnu bugojansku publiku da dođu u što većem broju, te da nas podrže, a mi ćemo im se sigurno odužiti", dodao je napadač Bugojanaca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Meč između Iskre i Rudara igra se u subotu sa početkokm u 16:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi