Čakić: Uz podršku navijača želimo do prve pobjede

Novi Travnik dočekuje Goražde

Čakić: Uz podršku navijača želimo do prve pobjede

Samir Mlaćo

NK Novi Travnik je jedina momčad u Prvoj ligi FBiH koja nakon pet kola nije osjetila slast pobjede. U subotu će prvu "tricu" Novotravničani tražiti protiv FK Goražde.

Remi u okviru Kupa protiv Zvijezde vratio je samopouzdanje nogometašima ovog kluba, te svi vjeruju da u subotu mogu do prvog slavlja. Optimista je i vezista Josip Čakić koji je govorio za SportSport.ba pred ovaj meč.

"U subotu nas očekuje teška utakmica. Dobro smo trenirali, spremili se za ovu utakmicu i svi vjerujemo u pozitivan rezultat. Desio nam se niz loših rezultata u prvih pet kola, a ni sreća nije bila na našoj strani, iako smo odigrali nekoliko odličnih utakmica. Stvarali smo dosta šansi koje nažalost nismo pretvorili u gol", ističe Čakić.

Lošiji rezultati donijeli su i promjenu na trenerskoj klupi.

"Želim se zahvaliti bivšem treneru Jasminu Džidiću koji je dosta doprinio ovoj ekipi svojim znanjem i iskustom, te je stvarno bilo sjajno raditi sa njim. U utorak smo dobili novog trenera kojeg poznajem iz juniora Viteza i već na susretu Kupa u srijedu se vidjelo da je donio dosta pozitivnih stvari u našoj igri. Što je najbitnije, psihički je podigao ekipu, a to je veoma važno za nas", dodao je 27-godišnji vezista.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Novom Travniku vjeruju u podršku navjača, što bi moglo biti presudno u ovom za njih važnom meču.

"Pozivam navijače da dođu na Gradski stadion i podrže nas kako bi se na kraju svi zajedno radovali", jasan je Čakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi