Calaio fantastičnim golom ostavio Napoli bez pobjede
Foto: EPA

Seria A

Calaio fantastičnim golom ostavio Napoli bez pobjede

Midhat Šljivak

Napoli je u posljednjem susretu 25. kola italijanske Serie A na San Paolu dočekao Genou, a na kraju je tim Rafaela Beniteza u finišu ostao bez pobjede (1:1).

Samo četiri minute je trebalo Napoliju da stvore odličnu priliku. Gonzalo Higuain je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Mertens je pet minuta kasnije ozbiljno ugrozio gol Genoe, ali je Perin sjajno odbranio. Reprezentativac Belgije je i u 13. minuti imao sjajnu šansu, ali je ponovo bio neprecizan.

Bertolacci je uzvratio na drugoj strani, ali je i Reina sjajno odbranio. Ipak, u 19. minuti Napoli je stigao do zasluženog vodstva.  Hamšik je odlično uposlio Gonzala Higuaina, a Argentinac matira Perina za prednost Napolija od 1:0.

Još nekoliko prilika je bilo na obje strane do kraja poluvremena, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon nešto lošijeg početka drugog poluvremena, Genoa je u 67. minuti preko Scullija imala dobru šansu, ali je napadač gostiju bio neprecizan. Ipak, u 84. minuti Genoa stiže do izjednačenja. Fantastičan fgol za 1:1 postigao je Emanuele Calaio.

Do kraja je Genoa uspjela sačuvati bod, te je ostalo 1:1 do kraja susreta...

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.