CalcioMercato: Miralem Pjanić ne želi napustiti Juventus!

Želi da ostane

CalcioMercato: Miralem Pjanić ne želi napustiti Juventus!

E. Čaušević

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da će bh. reprezentativac Miralem Pjanić na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Kako se ljetni prelazni rok bliži tako su špekulacije oko raznih transfera sve veće, a "imun" na sve to nije ni Pjanić koji je svakog prelaznog roka dio špekulacija da će napustiti Juventus.

Pjanić je u Staru damu došao na ljeto 2016. godine i s ovim klubom je osvojio tri uzastopna Scudetta. No, nedavno su se pojavile vijesti da Juventus želi malo promijeniti igrački kadar jer ni ove sezone nisu osvojili Ligu prvaka.

Pisalo se da Stara dama želi posebno da pojača vezni red, te navodno da proda nekoliko igrača. Na ovoj listi našao se i Pjanić, a bh. fudbaler se odmah počeo povezivati s klubovima poput PSG-a i Real Madrida.

Međutim, teško je očekivati da će Pjanić napustiti Juve jer je jedan od važnijih igrača u veznom redu prvaka Italije. CalcioMercato objavio je danas da Pjanić uopšte ne želi promijeniti sredinu kako se to špekuliše u posljednje vrijeme.

"Želi da ide? Ne, Miralem je bio jasan po tom pitanju i rekao je da želi ostati u Juventusu. On je sretan što igra u ovom klubu, a njegov kvalitet nije upitan. Jasno je da želi ostati i ono što je sigurno da Juve neće tek tako pustiti igrača poput Pjanića. Govori se da je u kontaktu s Realom, PSG-om i Manchester Cityjem, ali on je vjeran Juventusu i to uvijek dokazuje. Njegova želja za ostankom je jasna, a sve ostalo je do Juventusa", piše CalcioMercato.

Ćiro Blažević: Pjanić i Modrić se ne mogu porediti, odakle vam to?

Poznat po specifičnom načinu izražavanja bivši selektor reprezentacije BiH plijeni pažnju gdje god se pojavi, a medijima je uvijek interesantan.

U intervjuu za 24sata.hr popularni Ćiro je odgovorio na 24 pitanja, a jedno se odnosilo da uporedi Miralema Pjanića i Luku Modrića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni trener je dao prednost hrvatskom reprezentativcu kazavši da se veznjaci Juventusa i Real Madrida ne mogu porediti.

"To se ne može komparirati. Odakle vam ta komparacija. To su dvije kategorije. Pjanić je bio moj igrač u reprezentaciji BiH, ali sa Modrićem se ne može mjeriti, iako on ima puno sličnih kvaliteta Modriću. Modrić ulazi u kategoriju genijalnih nogometaša", odgovorio je popularni Ćiro.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
jebo vam modric kosti vase
0 4
Panjevi7
Ovom portalu je najveća poslastica provocirati i omalovažavati Bošnjake!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi