Novac im dođe kao maramice: Chelsea završio novo pojačanje i sve iznenadio

Ostala samo papirologija

Novac im dođe kao maramice: Chelsea završio novo pojačanje i sve iznenadio

H. Zilić

Chelsea je ove zime potrošio nevjerovatan novac na dovođenje fudbalera. Njihovo poslovanje mnoge je dovelo do ozbiljnih sumnji u finansijski fair play, a Plavci idu i korak dalje.

Ostrvski mediji pišu da je Chelsea dogovorio još jedan transfer.

Ovaj put su iznenadili sve jer u svoje redove dovode tinejdžera iz Southamptona i kadetskog reprezentativca Engleske 17-godišnjeg Jimmya Morgana.

Londonski tim će ekipi sa juga Engleske platiti oko osam miliona funti za ovog fudbalera.

Ugovor bi trebao u narednim danima da bude postignut usmeno, Morgan će odigrati polusezonu u Southamptonu, a na ljeto će zvanično potpisati ugovor sa Chelseajem.

Pomenuti transfer je iznenadio mnoge, a Chelsea očigledno ne štedi novac kada su u pitanju i tinejdžeri.

Oglasi

Morgan je član U18 ekipee Southamptona i još uvijek nije ni trenirao sa prvim timom, tako da nema ni zvaničan nastup za prvi tim.

Morgan je bio na radaru još nekih timova iz vrha engleskog fudbala.

Za njegove usluge raspitivao se Arsenal, čak i Tottenham, ali Chelsea je bez razmišljanja završio posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom da je u pitanju fudbaler koji je još uvijek maloljetan jer je nedavno proslavio tek 17. rođendan, Chlesea će morati završiti dodatnu dokumentaciju.

Obzirom kako su odradili psoudbu Ziyecha u PSG i da je sve propalo zbog adiminstrativne neozbiljnost, sačekat ćemo još da i transfer Morgana prođe svu potrebnu papirologiju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi