Oršić u Southampton stigao kao mega pojačanje, a sada je doživio najveće poniženje u karijeri

Ni mjesec dana od kada je stigao u klub

Oršić u Southampton stigao kao mega pojačanje, a sada je doživio najveće poniženje u karijeri

E. Oštraković

Mislav Oršić je u januarskom prijelaznom roku dres Dinama iz Zagreba zamijenio dresom tima iz Premiershipa, a radi se o ekipi Southamptona koja se bori za opstanak u ligi.

Obzirom da je Southampton za njega platio oko 10 miliona eura, očekivalo se da će donedavno najbolji igrač Dinama imati ulogu u ekipi, te pokušati pomoći da se izbori opstanak u Premiershipu.

Nekoliko dana prije ključne utakmice u Premiershipu protiv Brentforda Mislav Oršić je doživio najveće poniženje u svojoj karijeri.

Naime, on je izbačen iz prvog tima, te je priključen rezervnom timu, odnosno drugom timu Southamptona, te ne konkuriše za naredni susret.

Osim njega drugom timu priključen je i štoper koji je ljetos kupljen od Marseillea za 10 miliona eura, a do tje Duje Ćaleta-Car.

Oglasi

Ova ekipa igra utakmicu PL Cupa protiv Sheffield Uniteda, naravno protiv u-23 ekipe, a prvi tim će igrati protiv Brentforda u okviru 22. kola Premier lige.

Velika očekivanja imali su u Southamptonu kada je stigao Oršić, ali je očigledno da nije startao u ekipi onako kako se to od njega očekivalo. Od sedam utakmica u prvoj psotavio je bio samo na dvije utakmice.

Na dvije utakmice je dobio priliku da igra po nekoliko minuta, dok tri puta nikako nije ulazio u igru, što je naravno razočarenje za njega.

Kada je riječ od Ćaleta-Caru, on je bio starter u sedam od mogućih 14 utakmica u Premier ligi, dok je u kupu igrao četiri od sedam utakmica.

Za Oršića je u posljednjim danima prijelaznog roka stigla još jedna loša vijest, a to je transfer koji bi mogao znači da će igrati jako malo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na poziciju lijevog krila doveden je drugi najskuplji igrač u historiji Southamptina, a radi se o Kamaldeenu Sulemaniju, koji je stigao iz Rennesa.

On igra upravo na poziciji Oršića, koji će čini imati jako malo prostora za igru iako je plaćen desetak miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi