Calhanoglu i Piatek vodili Milan do velike pobjede u Bergamu
Piatek je postigao dva sjajan gola i sa 17 golova sada je drugi na listi najboljih strijelaca, a ispred sebe ima samo Cristiana Ronalda, koji je zabio 19 golova

Rossoneri drže četvrto mjesto

Calhanoglu i Piatek vodili Milan do velike pobjede u Bergamu

Edmir Škorić

U derbiju 24. kola italijanske Serije A Milan je, kao gost, savladao Atalantu s 3:1.

Rossoneri su na teškom gostovanju u susjednom Bergamu ostvarili jako važnu pobjedu u borbi za četvrto mjesto i konačni plasman u Ligu prvaka poslije toliko vremena.

Milan je predaleko od cilja, ima da se igra još 13 mečeva, ali ova pobjeda nad Atalantom, koja je ove sezone lomila i Romu, Inter, Juventus... nekako ulijeva nadu i optimizam na San Siru.

Posebno jer Milan još od Andrija Ševčenka nije imao napadača kakav je Krzysztof Piatek. Poljak koji je stigao iz Genoe zabio je večeras dva gola i odlučio pobjednika.

Atalanta je prva došla do vodstva i to u 33. minuti kada je Freuler na asistenciju Iličića i uz malo sreće savladao Donnarummu, kojem se lopta nekako provukla ispod ruku. U završnici prvog dijela Piatek zabija majstorski gol na ubačaj Rodrigueza.

U 55. minuti lijep gol postiže osporavani turski veznjak koji igra na poziciji lijevog krila Hakan Calhanoglu, da bi u 61. minuti Turčin ubacio iz kornera, a Piatek sjajno glavom pogađa za konačnih 3:1.

Piatek ima 17 golova u Seriji A, dva manje od vodećeg strijelca Cristiana Ronalda, a Milan je sada na bodo d trećeplasiranog Intera (43), dok je na plus četiri od Atalante, Rome i Lazija, s tim da rimski klubovi imaju utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
forza Milan!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi