Calhanoglu progovorio i konačno riješio sve dileme oko svoje budućnosti u Milanu
Calhanoglu želi ostati u Milanu i naredne sezone

Turčin vjeruje da bi naredna sezona mogla biti njegova

Calhanoglu progovorio i konačno riješio sve dileme oko svoje budućnosti u Milanu

S. Pašalić

Hakan Calhanoglu je 2017. godine stigao iz Bayer Leverkusena u Milan kao veliko pojačanje.

Rossoneri su platili Apotekarima nešto više od 21 milion eura, međutim Turčin nije pružao ni približno dobre igre kao što je to bio slučaj kada je nastupao u dresu Bayera.

Zato se nakon završetka prošle sezone dosta pričalo o tome da bi mogao napustiti Milan, a on je sada konačno odlučio da progovori o svom statusu.

"Ako treba obaviti težak posao, ja sam prvi u redu", rekao je Calhanoglu za La Gazzetta dello Sport.

"Počinjem novu sezonu s novim trenerima i novim taktičkim sistemom, tako da postoji i novi entuzijazam. Ne znam kako će se uklopiti, ali znam da je ovo jaka grupa igrača s mnogo kvalitete."

"Želim učiniti više i želio bih objasniti nekoliko stvari. Moj stil nogometa morao se potpuno promijeniti kad sam došao u Italiju. Trčite mnogo više nego u Njemačkoj i veći je fokus na obranu, čak i za ofanzivne igrače poput mene"

"Nije lako prilagoditi se, ali navikavam se na to i čak mi je zadovoljstvo pomoći sada u obrani. Uvijek sam pokušavao igrati za tim, to je moja priroda, ali dobro sam svjestan da mogu mnogo bolje"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo može biti moja sezona. Osjećam se kao igrač u Milanu i nikada nisam sumnjao da ću ostati, jer sam ovdje sretan. To sam vrlo jasno rekao svom agentu", rekao je Calhanoglu.

Turčin je prošle sezone odigrao 46 utakmica za Milan i postigao je 4 gola, te upisao 13 asistencija. Sezonu ranije je u 45 utakmica postigao 8 golova i upisao 11 asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti