Calhanoglu se oprostio od Bayer Leverkusena

Karijeru nastavlja u Milanu

Calhanoglu se oprostio od Bayer Leverkusena

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu odlučio je napustiti redove Bayer Leverkusena i karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Calhanoglu je drugi dio prošle sezone bio suspendovan od strane FIFA-e zbog nepravilnosti u transferu 2011. godine kada je iz Trabzonspora prešao u Karlsruhe. Ipak, turski igrač je ponovo dobio dozvolu da se vrati na teren, ali to više neće biti u dresu Bayera.

Naime, Calhanoglu je otputovao danas u Milano gdje će odraditi ljekarske preglede nakon čega će potpisati ugovor s Rossonerima. Turčin je to potvrdio za njemačke medije i na taj način se oprostio od navijača Leverkusena.

"Istine je da putujem u Milano na potpis ugovora. Želim da se zahvalim Bayer Leverkusenu na svemu za tri prekrasne godine. Sada je vrijeme za novi izazov u mojoj karijeri i to je Milan", rekao je Calhanoglu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi