Caligiuri za nova tri boda Schalkea

Rudari slavili u Mainzu

Caligiuri za nova tri boda Schalkea

Schalke je u okviru 26. kola Bundeslige večeras slavio na gostovanju kod Mainza.

Rudari su na Opel-Areni na kraju slavili s minimalnih 1:0, te tako upisali četvrtu vezanu pobjedu kojom su se učvrstili kao drugoplasirani tim njemačkog prvenstva, odmah iza sada već neuhvatljivog Bayerna.

Početak utakmice je protekao u ispitivanju snaga, u nastavku nije bilo većih prilika za golove, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom dijelu Schalke je uspio doći do prednosti, a prvi i ujedno posljednji gol na utakmici je viđen u 55. minuti. Sa nešto više od 20 metara mrežu Mainza je zatresao Caligiuri i postavio ispostavit će se konačnih 1:0.

U Schalkeu mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom, pošto je statistički gledano Mainz bio mnogo bolji tim na terenu, no gosti su imali više sreće u realizaciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 26. kolo:

Mainz - Schalke 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi